Ágyi poloskairtás

Mi a teendő az ágyi poloskairtás előtt?

Még a kártevőirtó szakember megérkezése előtt az ágyneműtartókból pakoljon ki, illetve az esetleges falvédőket szerelje le. A bútorokat 10-15 cm-re húzza el a faltól, ugyanis az ágyi poloskairtás során ott is szükséges permetezni. FONTOS: az ágyi poloska fertőzött helyiségekből lehetőleg semmit ne vigyen ki (ha mégis, akkor fontos ezek hőkezelése: pakolja fekete zsákba, majd helyezze tartósan napsütötte helyre, mossa ki minimum 60°C-on,  tegye szárítógépbe vagy vasalja ki!

Hogyan történik a helyszíni szemle?

A munkavégzés megkezdése előtt minden esetben felmérjük a fertőzött területet. Fontos meggyőződni arról, hogy a felmerült probléma biztosan ágyi poloska miatt adódott-e? A szemrevételezés során élő – vagy elpusztult rovarokat, azok vedléseit, ürülékét, petéit keressük. Ezután az általunk, illetve az ügyfél által tapasztaltak alapján igyekszünk azonosítani a fertőzés okát (pl. behurcolás vagy szomszéd lakásból való vándorlás), amire azért van szükség, hogy a későbbiekben akár megelőzhető legyen egy újabb kellemetlen eset. Ezt követően javaslatot adunk arra, hogy a lakásban milyen munkálatokat érdemes elvégezni, illetve, hogy az adott helyen milyen fertőtlenítés lenne javasolt.

Hogyan történik az ágyi poloskairtás?

Az ágyipoloska irtása a szakmai irányelveknek megfelelően történik.

Az ágyi poloskairtást szinte minden esetben professzionális irtószerekkel, permetezéses technológiával kezdjük, de szükség esetén porozást és légtérkezelést is végzünk. Az poloskairtást főként a hálószobákban végezzük. Minden esetben teljes ágy-, fal és padozatkezelést végzünk, majd a karnisokat, szükség esetén a fali konnektorokat és kapcsolókat is kezeljük. A nem alvásra szolgáló helyiségekben a feladat az áttörési pontok, az ajtók és a küszöbök kezelésére összpontosul, hogy megakadályozzuk az ágyi poloskák terjedését a szomszédos helyiségekbe. A ágyi poloskairtó szer hosszan tartó hatással bír, ami az emberre és melegvérű állatokra veszélytelen.

Mi a teendő az ágyi poloskamentesítés után?

Miután a rovarirtó végzett a feladatával, legalább 2 órán keresztül ne lépjen a kezelt légtérbe, amíg az irtószerek nem szárad fel és szagtalanná nem válik. Ezt követően minimum fél órán át szellőztessen, hogy a helyiségek levegője kicserélődjön. A kezelés után a vizes tisztítást érdemes elkerülni, ugyanis ezzel a méregmező hatása megszűnik. A petékből több héten keresztül folyamatosan kelhetnek ki rovarok, melyeknek érintkezniük kell az irtószerrel, hogy elpusztuljanak. Porszívózni, port törölni szabad. Amennyiben nagymértékű volt a fertőzöttség, 1 hónap múlva ismétlő kezelést ajánlott elvégeztetni, melynek a tarifája megegyezik az első irtás árával.