Bolhairtás

Mi a teendő a bolhairtás előtt?

A nagyobb bútorokat (szekrénysor) körülbelül 10 cm-re húzza el a faltól, de nem szükséges kipakolni belőlük.

Hogyan történik a bolhairtás?

A bolhairtást szinte minden esetben professzionális irtószerekkel, permetezéses technológiával kezdjük, de szükség esetén légtérkezelést is végzünk. A bolhairtást minden helyiségben elvégezzük, melyekben a falakat, bútorokat, berendezési tárgyakat kb 1 m magasságig lepermetezünk. A bolhairtó szer hosszantartó hatással bír, ami az emberre és melegvérű állatokra veszélytelen.

Mi a teendő a bolhairtás után?

Miután a szakember végzett a munkával, legalább 2 órán keresztül ne lépjen a helyiségbe, amíg az irtószer fel szárad és szagtalanná válik, ezt követően legalább fél órán keresztül szellőztessen, hogy a helyiségek levegője kicserélődjön. A kezelés után a vizes tisztítást érdemes elkerülni, ugyanis ezzel a méregmező hatása megszűnik. A petékből több héten keresztül folyamatosan kelhetnek ki rovarok, melyeknek érintkezniük kell az irtószerrel, hogy elpusztuljanak. Porszívózni, port törölni szabad.

Amennyiben nagymértékű volt a fertőzöttség, 1 hónap múlva ismétlő kezelést javallott elvégeztetni, melynek a tarifája megegyezik az első irtás árával.