Darázsirtás

Hogyan történik a darázsirtás avagy a távoltartás?
Távoltartó kezelés: Az irtás során az épület külső felületeit kezeljük: falazat, ereszek, teraszok, stb. Olyan speciális rovarirtó permetet juttatunk ki, amely néhány órán belül végez minden ott tartózkodó és oda repülő darázzsal és mivel hosszú hetekig megőrzi hatását*, ezért tartós méregmezőt hozhatunk vele létre, így a későbbiekben odamászó egyedeket is elriasztja/elpusztítja.

Fészek kezelés (padlások, redőnytokok, stb.): amennyiben a darazsak beköltöztek a padlásra, redőnytokba, vagy jól körülhatárolható területen található fészket kezelünk, az irtás a a fészekben lakó kifejlett és bábállapotú rovarok elpusztításával és a fészek eltávoltásával történik, ezután tartós méregmezőt hozunk létre a fészek környékén, hogy az ismételt fészekrakást megelőzzük.

Az alkalmazott irtószer teljesen színtelenre szárad, nem tesz kárt a vakolatban vagy egyéb kényes burkolatokban sem és emberre, illetve háziállatokra veszélytelen, mivel csak hidegvérűekre (rovarokra) fejti ki hatását.

Milyen előkészületekre van szükség, meddig tart az irtás?
Az irtás előtt a teraszon, padláson, stb. lévő csomagolatlan élelmiszereket tegye védett helyre, illetve a kezeltetni nem kívánt kerti vagy egyéb bútorokat, gyerekjátékokat húzza el a faltól/takarja le. Az irtás munkától függően körülbelül 25-55 percig tart.

Egy irtás meddig tartja távol a darazsakat?
A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy egy szezonban elegendő egy-két (szezon elején és ha szükséges egy a közepén-végén) irtás és a darazsak messze elkerülik a kezelt területeket.